Een huis kopen
en dan?

Begeleiding

Een goede begeleiding is belangrijk

Of je nu voor het eerst een huis koopt of al meer ervaren bent, er komt veel op je af bij de koop van een woning. Daarom worden onze kopers begeleid door het team kopersbegeleiding. Zij nemen de kopers van het begin af aan bij de hand. We vinden het belangrijk om onze klanten goed te begeleiden bij deze belangrijke stap in hun leven.

Aan de hand van de ruwbouwtekeningen kijken we samen met de kopers wat de persoonlijke wensen zijn. We kijken of de wensen mogelijk zijn en geven tijdig deadlines door. We geven aan wat ze kunnen verwachten tijdens het bouwproces. Ze kunnen altijd met ons in contact komen.

Het is niet toegestaan om op de bouwplaats te komen zonder toestemming. Dit in verband met het waarborgen van de veiligheid. Daarom organiseren we diverse momenten op de bouwplaats: een startbouwmoment, kijkdagen en inmeetmomenten. Iedere maand versturen we een nieuwsbrief met de voortgang. Op deze manier ben je toch betrokken bij de bouw van jouw thuis.

Zijn we klaar, dan organiseren we een voorschouw en een oplevering. Hierbij is ook altijd een technische medewerker van ons aanwezig, zodat bouwtechnische vragen meteen beantwoord kunnen worden.

Hieronder zijn de stappen van het proces kort weergegeven.

Begeleiding

Stappenplan kopersbegeleiding

Zodra de overeenkomst getekend is, gaat het traject van start.

Na ondertekening krijg je twee maanden de tijd om de financiering / hypotheek te regelen. Tussentijds kun je alvast gaan nadenken over de indeling van de keuken en badkamer

Je wordt uitgenodigd door de kopersbegeleiding om jouw wensen voor de woning door te spreken. Samen kijken we naar de mogelijkheden. 

Je ontvangt een brief zodra aan alle opschortende voorwaarden uit de overeenkomst zijn voldaan. 

Zijn de twee maanden na ondertekening van de koop- / aannemingsovereenkomst verstreken? Is de financiering rond? Dan kan er niet meer ontbonden worden.

Je krijgt de mogelijkheid om via de projectleveranciers een badkamer en/ of keuken uit te zoeken. 

Alle definitieve koperskeuzes moeten voor een vooraf opgegeven deadline bekend zijn gemaakt bij de kopersbegeleiding. Er is onderscheid tussen de ruwbouw-, installatie- en afbouwopties. De data worden tijdig doorgegeven. Na de deadline is het niet meer mogelijk om wijzigingen door te geven.

Van de notaris ontvang je een uitnodiging voor het transport. Eventuele hypotheekstukken dienen zo snel mogelijk aangeleverd te worden bij de projectnotaris.

Nadat alle opties bij ons bekend zijn en voldaan is aan de opschortende voorwaarden, starten wij met de verdere voorbereidingen van het project. 

Zodra we gaan starten met de bouw, start ook de facturatie zoals omschreven in de koop- / aannemingsovereenkomst.

Als de begane grond vloer gestort is, nodigen wij je uit om de start van de bouw feestelijk te vieren. Dit doen we op de bouwplaats. Je kunt dan de contouren van de woning zien en kennis maken met uw nieuwe buren.

Je krijgt gedurende de bouw de kans jouw woning te bezichtigen tijdens kijkdagen.

Er komt ook inmeetdag. Op deze dag kun je leveranciers uitnodigen om de woning in te meten. 

De bouwplaats is alleen toegankelijk op de kijkdagen. In verband met het waarborgen van de veiligheid is het niet toegestaan op andere momenten naar de bouwplaats te komen.

Voor de daadwerkelijke oplevering nodigen wij je eerst uit voor een voorloplevering. We lopen dan samen door de woning om te kijken of deze opleveringsklaar is. Wij proberen geconstateerde punten voor de oplevering gereed te hebben.

Hierna volgt de oplevering. We lopen dan nogmaals een ronde door de woning. Opleverpunten worden genoteerd en zo snel mogelijk afgehandeld. Je ontvangt de sleutel van jouw nieuwe huis!

Ook na de oplevering kun je altijd contact met ons opnemen. Zijn er vragen, opmerkingen, storingen? Meld het ons en wij helpen je graag verder.

Wij maken gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.