Transformatie:

Van Klaslokaal naar behandelkamer

“Het project is geslaagd als de klant blij is”

In acht maanden tijd werd de voormalige basisschool aan de Diepstraat in Echt door Bots Bouwgroep omgetoverd tot een luxe tandartspraktijk. Niet alleen qua comfort gingen de dienstdoende tandartsen erop vooruit, ook qua ruimte. “We kwamen van 110 vierkante meter, nu hebben we 500 vierkante meter ter beschikking”, zegt Ferry Claessens. Hij en zijn echtgenote Dorien maken beiden deel uit van het vijfkoppige tandheelkundig team ter plekke. Men is niet alleen content met de nieuwe werkomgeving, tegelijk is de prettige samenwerking met Bots in goede aarde gevallen. Ook uitvoerder Meindert van der Putten kijkt terug op een heel ‘plezierig transformatietraject’.

Transformatie

Net voor de coronacrisis zijn intrede deed, om precies te zijn op 20 februari 2020, werd de gloednieuwe praktijk geopend. “We waren goed en wel twee weken bezig, toen het mis ging”, vertelt Ferry. “Dat was even slikken. We kwamen uit een monumentaal pand, hier om de hoek, een rijksmonument. Van de gemeente kregen we niet de uitbreiding die we voor ogen hadden. Toen kwam dit gebouw voorbij, de school waar ikzelf vroeger nog op heb gezeten. Het gebouw, dat dateert van 1964, werd op dat moment gebruikt als multicultureel centrum. Er zaten verschillende huurders in, zoals een kinderdagverblijf. We moesten wachten tot de gemeente alle huurders had overgeplaatst, voordat we met bouwen konden beginnen. Omdat de verhuizing van het kinderdagverblijf niet echt vlotte, zijn we met Bots allerlei alternatieven gaan verkennen, zoals nieuwbouw hier op locatie. Uiteindelijk parkeerden we al die plannen en hebben we gewacht op het vertrek van het kinderdagverblijf. Dat bood ons volop tijd om alles grondig voor te bereiden.”

Tot op het karkas
Vanaf juni 2019 werd er acht maanden onafgebroken gebouwd. “Elke dag gebeurde er wel iets hier. Eerst werd alles gestript. Alles wat oud was, ging er uit, inclusief waterleidingen, riolering en stroomvoorziening. Tot op het karkas, en van daaruit weer alles opgebouwd. Nieuwe wanden, nieuwe isolatie, plafonds verhoogd dan wel verlaagd. Het is nu heerlijk werken hier, met een zee van ruimte, veel glas en veel licht en een uiterst efficiënte routing. In een wat mij betreft tijdloos gebouw. Grappig dat ik nu werk op de plek waar ik vroeger in de schoolbanken zat. We hebben zelfs enkele voormalige leraren als patiënt!"

Fijne samenwerking
Ook erg prettig vond Ferry de samenwerking met Bots. “Via een andere tandheelkundige organisatie waren wij bij hen geïntroduceerd. Bots bleef voortdurend met ons meedenken. Volgens mij hebben we samen wel vijf verschillende praktijken ontworpen met de bijbehorende scenario’s en constructies, voordat we definitief een keuze maakten uit de opties. Een fijne, heldere samenwerking was het, zowel met de mensen in de voorbereiding, als met de mensen op de werkvloer. Zo had ik veel overleg met de uitvoerder, Meindert van der Putten, met wie het snel en erg praktisch schakelen was. We zijn dan ook meer dan tevreden met het resultaat!”

Een blije klant
Meindert van der Putten kijkt als uitvoerder van het project terug op een hele fijne samenwerking met het echtpaar Claessens. Hij moet er zelfs nog om lachen. “Ik reed richting Echt, toen bij mij een tand afbrak, kun je je dat voorstellen? Nou, via Ferry was het allemaal snel gepiept. Kroontje erop, en weer aan het werk!” Meindert heeft bij alle projecten één motto: “Je doet het voor een blije klant. Daar draait alles om bij mij. Een dikke glimlach op het gezicht, of zelfs een traantje van geluk, dat heb ik onlangs nog meegemaakt bij een project in Cadier en Keer. Korte lijnen, snel schakelen, samen met elkaar het project aanvliegen en samen eventuele knelpunten oplossen. Ik heb inmiddels heel wat  transformatieprojecten begeleid en elke keer kom ik tot de conclusie dat een hechte samenwerking met de klant of bewoner voordelig is voor álle betrokken partijen."

Wij maken gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.