Innovatie

Wij gaan met de tijd mee en proberen steeds voorop te lopen met nieuwe ontwikkelingen. Dit geldt voor alle fases van de bouw, van voorbereiding tot uitvoering.

LEAN

We werken volgens de LEAN methode. Dit houdt in dat we continue werken aan verbetering van onze processen en proberen om zo veel mogelijk klantwaarde te creeëren. Klantwaarde is alles waar de klant voor wil betalen oftewel alles wat direct bijdraagt aan het eindproduct. De LEAN denkwijze zorgt voor kostenverlaing, doorlooptijdverkorting en verbeteracties. Dit wordt bereikt door het efficiënter inrichten van onze procedures en een goede afstemming met alle betrokken partijen oftewel ketensamernwerking. Steeds meer onderdelen worden prefab geproduceerd en tijdens de bouw gemonteerd. Bouwen wordt steeds meer assembleren. Hierop zijn we ingesprongen door de oprichting van Houtbouw Liessel B.V., zij zijn gespecialiseerd in prefab elementen maken. Door meer prefab te maken, wordt de bouwtijd verkort, wat een voordeel is voor de klant.

BIM

BIM staat voor: Bouw Informatie Modellering. Dit houdt kort gezegd in dat alle partijen, die samenwerken om te komen tot het uiteindelijk resultaat, alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces opslaan in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen werken hierdoor met dezelfde informatie en beschikken continue voor actuele informatie. Hierdoor worden knelpunten in een vroeg stadium geconstateerd en faalkosten sterk gereduceerd. Door de overname van More For You, de partij die aan de wieg heeft gestaan van het gehele BIM proces, is ook de kennis van BIM bij ons aanwezig.
Wij zijn in het bezit van een eigen modelleertafel. Hierdoor kun je aan tafel met de klant meteen laten zien wat voor gevolgen wijzigingen hebben.

Digitalisering

Onze afdeling bouwservice is gedigitaliseerd. Zij weken met een digitaal werkbonnensysteem. Hierdoor krijgt de servicemedewerker via een tablet door wat hij waar moet gaan maken en kan hij zelf meteen doorgeven dat het werk gereed is.

Zo werken wij continue aan vernieuwing!