Stationsplein

Bots Wonen heeft hotel Goossens aan het Stationsplein in Deurne gekocht van de Gemeente Deurne.

De koopovereenkomst tussen de gemeente Deurne en Bots Wonen B.V. is getekend. Daarmee gaan het voormalige hotel en de grond over naar Bots.

Op de plek van het voormalige hotel Goossens komt een combinatie van wonen en werken, aangevuld met detailhandel, die gericht is op de reizigers die gebruik maken van het station. Boven de commerciële ruimtes worden twaalf appartementen gerealiseerd. Het voormalige kantoorgebouw van de LEVgroep aan de Tramstraat 2 wordt door Bots gerenoveerd. Parkeren gebeurt op eigen terrein.

Achter het hotel ligt een vijver, die vroeger werd gebruikt om de stoomtreinen te vullen met water. Deze vijver blijft behouden. De vijver gaat gevoed worden met water van de daken van de nieuwbouw en voormalige LEV-gebouw. Bots en de gemeente  zorgen er samen voor dat de vijver wordt opgeknapt.

De herontwikkeling van het voormalige hotel Goossens is voor Bots een interessante uitdaging, zeker in combinatie met het naastgelegen voormalige LEV-gebouw. De verwerving van het LEV-gebouw, door Bots, heeft tijdig plaats kunnen vinden, waardoor er ruimte ontstond om er een totaalplan van te maken, wat recht doet aan de locatie en het gebied. In goed overleg met de gemeente en de buurt gaan we nu gestaag verder met de ontwikkelingen. Uitgangspunt is dat de volgende stap in 2017 gezet gaat worden en de metamorfose van het gebied verder gerealiseerd gaat worden. Het oude LEV-gebouw wordt totaal gestript, behoudt zijn kantoorfunctie en krijgt ook de uitstraling die bij het plan past.