Innovatie

Wij gaan met de tijd mee en proberen steeds voorop te lopen met nieuwe ontwikkelingen. Dit geldt voor alle fases van de bouw, van voorbereiding tot uitvoering.

LEAN

We werken volgens de LEAN methode. Dit houdt in dat we continue werken aan verbetering van onze processen en proberen om zo veel mogelijk klantwaarde te creeëren. Klantwaarde is alles waar de klant voor wil betalen oftewel alles wat direct bijdraagt aan het eindproduct. De LEAN denkwijze zorgt voor kostenverlaging, doorlooptijdverkorting en verbeteracties. Dit wordt bereikt door het efficiënter inrichten van onze procedures en een goede afstemming met alle betrokken partijen oftewel ketensamenwerking. Steeds meer onderdelen worden prefab geproduceerd en tijdens de bouw gemonteerd. Bouwen wordt steeds meer assembleren. Hierop zijn we ingesprongen door de oprichting van Houtbouw Liessel B.V., zij zijn gespecialiseerd in prefab elementen maken. Door meer prefab te maken, wordt de bouwtijd verkort, wat een voordeel is voor de klant.

BIM

BIM staat voor: Bouw Informatie Model. Dit houdt kort gezegd in dat alle partijen, die samenwerken om te komen tot het uiteindelijk resultaat, alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces opslaan in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen werken hierdoor met dezelfde informatie en beschikken continue voor actuele informatie. Hierdoor worden knelpunten in een vroeg stadium geconstateerd en faalkosten sterk gereduceerd. Door de overname van More For You, de partij die aan de wieg heeft gestaan van het gehele BIM proces, is ook de kennis van BIM bij ons aanwezig en doorgevoerd in de gehele organisatie.
Wij zijn in het bezit van een eigen modelleertafel. Hierdoor kun je aan tafel met de klant meteen laten zien wat voor gevolgen wijzigingen hebben.

BlueLiving

Samen met More For You en Blauwhoed zijn we een samenwerking aangegaan onder de naam Blueliving. BlueLiving is geen product, maar een slim proces -> beter, sneller goedkoper en duurzamer. Door eerst een marktscan te maken, te ontwerpen wat de klant wil, dit tegen een prijs die betaalbaar is voor de klant en te bouwen volgens een duurzaam concept, krijg je een optimale woonomgeving.

Zo werken we continue aan verbetering!