Leerbedrijf

Bots Bouwgroep als leerbedrijf

“Jongeren laten proeven aan het bouwvak”

Ook als ‘leerbedrijf’ in het kader van BBL-opleidingen is Bots Bouwgroep actief. Maar volgens Koen Bots valt het niet mee om uiteindelijk voldoende en geschikte aanwas te vinden voor de bouw. In veel gevallen staat het niet optimale imago van de bouwwereld in de weg, op het moment dat leerlingen echte keuzes moeten maken voor hun toekomst.

Regelmatig komen leerlingen van regionale opleidingen als stagiaire naar Deurne. Koen Bots: “Helaas zie je in de praktijk dat steeds minder leerlingen ook echt voor de bouw kiezen. Jammer, en best een kwalijke zaak. Want hoe krijgen we straks voldoende aanwas?”

Laten proeven
“Wat we vooral willen bereiken met het inzetten van stagiaires is dat de jeugd een beeld krijgen van de bouwwereld, en ze zo een weloverwogen keuze kunnen maken voor hun toekomst”, zegt Koen. “In een paar weken krijgen ze het vak niet onder de knie, maar van onze ervaren medewerkers krijgen ze in ieder geval een prima praktijkbasis mee. Dat is ook vooral onze taak denk ik, laten proeven aan het bouwvak en laten zien hoe mooi dit vak is. Vakmannen kunnen een mooie boterham verdienen. Het is hard werken en het moet ook een beetje in je DNA zitten.”

Geïnteresseerd in een stage of BBL-opleiding?
Neem contact met ons op en dan bekijken we de mogelijkheden.